Meny


Vi på Århus gård vil gjerne tilby dere en unik matopplevelse i historiske omgivelser. 

Vi kan skreddersy din matopplevelse på gården. Vi samarbeider med kokk Darwin Køhler . Vi tilbyr et stort utvalg av supper med godt brød til, Telemarksmeny og Telemarkstapas.  Vi tilbyr vinpakker – ta kontakt med oss for forslag.

Velkommen innom eller ta kontakt på tove@aarhusgaard.no.

Her ser du forslag på menyer, eller du kan komme med egne ønsker. 

Vårmeny

Forrett: Kamskjell med vårgrønnsaker, Hoppestadspirer og hvitvin-smørsaus tilsmakt ørrettrogn
Hovedrett: Grillet entrecote av kalv med asparges, løkkompott og kremet morkelsaus
Dessert: Rabarbra og jordbærsuppe med hvit sjokolademousse tilsmakt lakris, crunch på karamell og nøtter

Hovedretten serveres med stekte gårdspoteter

Høstmeny

Forrett: Hvitt krabbekjøtt med estragon majones, stekt rugbrød, miks av Hoppestadspirer og dillolje.

Hovedrett: Sennepsglasert lammecarre med skogsopp, grønnkål, langtidsbakte rødbeter og fennikel sjy.

Dessert:  Hvit sjokolademousse med vanilje-laubærblad syltede multer, crunch på karamellisert hvit sjokolade

Vintermeny

Forrett: Bakt torskefillet med rødbetpure, grønnsaksvinaigrette, Hoppestadspirer og baconsjy

Hovedrett: Honningglassert andebryst fra Holte gård med pastinakk, Norsk Kombucha glassert bønnemiks fra Hoppestad gård og kryddersjy.

Dessert: Tykkmelk pannacotta tilsmakt med timian og sitron, havreflarn, marengs og havtornsorbet.

Vegetarmeny

Forrett: Jordskokksuppe med solsikkekjerner, jordskokkchips og persilleolje

Hovedrett: Terrin laget på rotgrønnsaker med Norsk Kombucha ingefær glassert bønnemiks fra Hoppestad gård, beter og nøtte vinaigrette.

Dessert: Sjokolade isparfit på nøttebunn med kirsebær syltet i vanilje

Julemeny

Ribbe av fjellgris med rødkål, rosenkål, gulrot, rørte tyttebær, medisterkaker, sosisser og kryddersaus eller
Pinnekjøtt med kålrabistappe, vossakorv og pinnekjøttsjy

Serveres med kokte poteter

Dessert: Riskrem med bringebærsaus eller karamellpudding med pisket krem, karamellsaus.

Økologisk meny

Forrett: Chevrekrem fra Haukeli med beter, stekt havre, Hoppestadspirer og honningvinagrette
Hovedrett: Smørstekt liveche kyllingbryst, pastinakk krem, rotgrønnsaksrøsti og en kremet kyllingsaus.
Dessert: Tykkmelks pannacotta tilsmakt vanilje med sjokolade ganache og krydderkokt pære

Hovedretten serveres med stekte gårdspoteter