Økologiske blomster rett fra åkeren

Romantiske, ureiste, usprøytede blomster fra vår blomsterhage på gården. Bukettene våre er sesongbaserte og varierer i innhold etter årstiden. Sesongen starter som regel førts i juli med sommerblomster i sesong, og varer til frosten kommer. Utover høsten kan vi tilby et lite utvalg tørkede blomster i små bunter til bruk i dekorasjoner og kranser, og tørket blomsterpynt til bruk for å pynte opp maten, kaker og drikke.

På Århus dyrker vi på økologisk vis på friland, også våre blomster – og det vil si dyrking helt uten kjemiske sprøytemidler og med omsorg for alle insektene og naturen rundt oss. Våre spiselige blomster er dermed helt trygge å spise. Vi tilbyr blomster til bordpynt, til fest og arrangementer og spiselige blomster til å pynte maten til hverdags og til fest! En del av våre blomster egner seg også veldig godt til å tørke i buketter eller til å lage kranser med utover høsten.

Blomsterbuketter vil selges selvbetjent fra gården og vår blomsterbu før helg fra ca. midten av juli og til blomstersesongens slutt som er når frosten kommer. Utover høsten vil vi ha små buketter med tørkede blomster for salg – som er fine til bruk i f. eks kranser.

Ønsker du blomster til å pynte i selskap eller til en feiring, eller kanskje du skal leie på gården og ønsker blomster rett fra åkeren – ta kontakt for spørsmål eller spesielle ønsker. Vi binder buketter kun på torsdager og fredager, derfor må vi ha bestilling av buketter innen onsdag/torsdag kveld slik at vi rekker å høste og binde. Bestilte buketter hentes på gården torsdager mellom 14-16 og fredager mellom kl. 12-14.

Mer om spiselige blomster

Mer om kortreisteblomster til fest

Kontakt  hilde@arhusgard.no – 977 34 522


Blomsterbuketter sesongen 2024

Blomstersesongen begynner i juli og varer til ca. oktober med høysesong i august og september.
Ta kontakt om du ønsker blomster til en spesiell anledning, blomstersortene vi har varierer etter sesongen.

Sesongbukett kr. 400,-
Blandet bukett med blomstene som er i sesong
Sesongbukett liten kr. 250,-
Blandet bukett med blomstene som er i sesong

Bukett varierte spiselige blomster kr. 300,-
Blandet bukett med mange forskjellige spiselige blomster og urter i sesong – til pynt på mat, i salater, på desserter eller som kakepynt.

Liten bunt spiselige blomster kr. 50-150,-
Små bunter med én enkel sort spiselig blomst til litt større miksede buketter – med stemor, kornblomst, ringblomst, tagetes el.

Liten bunt tørkede blomster kr. 50-150,- / i salg utover høsten
Små bunter med én enkel sort tørket blomst – som evighetsblomster, amarant, ryllik

Eske med friske spiselige blomster rett fra åkeren kr. 250,-
 Spiselige blomster som stemor, tagetes, kornblomst og ringblomst

Eske med spiselige, tørkede og pressede blomster kr. 300,-
Spiselige blomster som stemor, kornblomst og ringblomst som er presset og tørket hele. Bestill i god tid.

Blomsterbøtte med sesongens blomster kr. 1100,-
Én bøtte inneholder 50-70 stilker, avhengig av type blomster, og holder til ca. to fyldige buketter og litt enkel bordpynt. Perfekt om du ønsker masse festblomster til en god pris, og selv vil sette dem sammen slik det passer deg. Vi tilpasser innholdet i bøtta til fargepaletten og uttrykket du ønsker. Selvplukk kan tilbys ved kjøp av blomsterbøtte.

Sesongbuketter betyr at bukettene består av de blomstene som blomstrer i åkeren til enhver tid. Blomstene er dyrket økologisk, bukettene blir bundet med ferske blomster rett fra åkeren og har derfor god holdbarhet. Bukettene er frodige og naturlig satt sammen. Ta kontakt om du har spesielle ønsker.
Følg med i våre sosiale medier for nyheter og oppdateringer @aarhusgaard
#aarhusgaardblomsterhage

Oppbevaring – bruk – behandling av blomstene

  • For best smak på spiselige blomster bør griffelen og pollenbærerne i blomsten fjernes før bruk. Eller plukk av kronbladene og dryss over maten.
  • Spiselige blomster kan holde seg flere dager i kjøleskap hvis de blir oppbevart i begeret med litt fuktig papir i bunn.
  • Best mulig smak og tekstur får du ved bruk av helt ferske blomster.
  • Hvis de spiselige blomstene du har er blitt litt slappe, kan du legge dem flytende i iskaldt vann i noen minutter før bruk.
  • Husk at blomster er ferskvare og bør oppbevares så kjølig som mulig. Unngå å sette vasen et sted med mye direkte sollys. Skift gjerne vann hver dag og sett den ut på kvelden.

Viktig!
Husk at ikke alle blomster er spiselige. Du må kunne kjenne til hvilke blomster som er spiselige og hvilke som ikke er spiselige. Noen blomster likner veldig på hverandre, hvor den ene kan være spiselig og den andre er giftig. Er du i det minste tvil -ikke spis blomster før du rådfører deg med med en fagekspert.