Kurs og inspirasjon


TIRSDAG 6. JUNI 2023 KLOKKEN 18:00
Grønt festbord med Julianes Kokebok & Århus Gård

Bli med på matkurs på Århus Gård i Skien! Få inspirasjon til å bruke sommerens grønnsaker og lær hvordan bruke ville vekster i matlaginga. Langbordet er dekket med naturlig pynt, og og vi- Juliane og Hilde Amy Teie fra Århus Gård -har plukket det beste tidligsommeren har å by på av blomster og grønt. Fordi vi elsker å pynte grønne festbord, håper vi å inspirere deg til å bruke naturens skattekammer.
På menyen står 7 ulike retter laget med vårens og sommerens grønnsaker, blomster og ville vekster. Her er noen av rettene:
-Julianes sørlandske caprese med eventyrpesto, Hesnestomater og steikost fra Gårdssysleriet
-Filopai med ferskost og brennesle
-Vårfin& chunky sommersalat med mat i
-Saftige& sprutferske asparges med grønn saus av ville vekster
-Lefseruller med grillet paprika, aubergine og brenneslekrønsj.
– Kake med vårens blomster
………….og mere til. Disse rettene passer perfekt sammen eller kan inngå hver for seg som del av et større måltid eller på en grillbuffet.

Pris 990 kr. Begrenset antall plasser.
Påmelding til hilde@arhusgard.no

Juliane står for meny, sanking&jakten på de beste råvarene, matlaging og konsept. Hilde har høstet, sanket og plukket blomster og grønt. Sammen dekker vi grønt festbord denne tidlige sommerkvelden. Vi gleder oss til å dele et klorofyllboost av et måltid i vakre omgivelser.

TORSDAG 31. AUGUST 2023 KLOKKEN 18:00
Grønnsaksgilde med Julianes Kokebok & Århus Gård

Bli med på seinsommerens matkurs på Århus Gård i Skien!
Nå BUGNER det av de aller beste grønnsakene. Få inspirasjon til å bruke årstidas grønnsaker i matlaginga. Juliane er er fan av å bruke HELE grønnsaken, og den dagen får du inspirasjon til nettopp det; Å bruke alt fra rot til blad.

Langbordet er dekket med naturlig pynt, og og vi- Juliane og Hilde Amy Teie fra Århus Gård -har plukket det beste seinsommeren har å by på av blomster og grønt. På dette grønnsaksgildet håper vi å inspirere deg til å bruke naturens skattekammer.

På menyen står 7 ulike retter laget med sensommerens grønnsaker. Her er noen av rettene vi lager sammen og deler etterpå:
-Julianes mangoldrosetter – Det beste du kan gjøre med mangold
-Tomatsalat med surdeigsbrød og gremolata (Den grønne sausen er laget på overskuddsblader fra grønnsakene)
-Pai med Rødlinost fra Tjamsland Ysteri og bakte grønnsaker
-Sommersalat med mat i.
-Rødbetepai med
-Karamellisert fennikel
………….og mere til. Disse rettene passer perfekt sammen eller kan inngå hver for seg som del av et større måltid eller på en buffet.

Pris 990 kr. Begrenset antall plasser.
Påmelding til hilde@arhusgard.no

Juliane står for meny, jakten på de beste råvarene, matlaging og konsept. Hilde har høstet ferske økologiske grønnsaker og plukket blomster og grønt. Sammen inviterer vi til grønnsakskilde – Vi gleder oss til å dele et næringsfyllt måltid i vakre gårdsomgivelser.

TIRSDAG 7. NOVEMBER 2023 KL. 18:00–20:30
Grønt julematkurs med Juliane på Århus Gård

For tredje år på rad blir det matkurs på Århus Gård i Skien- Velkommen skal du være til denne vakre, gamle gården. Her får du inspirasjon til å lage grønne juleretter som passer de fleste desemberanledninger. Med på kjøkkenet har vi deilige råvarer, i hovedsak økologiske grønnsaker fra åkeren rett utenfor. Sammen lager vi 7 retter og vi avslutter kvelden med et felles måltid i koselige omgivelser.

JULEMENY
Vi lager min aller beste linsesalat- en salat du kan servere til det meste og som holder seg godt i kjøleskapet.
Vi lager julegryte med futt- Et supersunt og mettende alt i ett-måltid som kan varmes opp i julestria.
Nyttårsmenyen får du inspirasjon til- Vi lager smaksrike retter som tar seg godt ut på bordet.
Vi lager mat du kan servere sammen med den tradisjonelle julemiddagen.
Her er romjulsmat- enkel og kjapp. Eller skal du ha julebord og trenger en grønn rett?

Pris 990,-
Påmelding til hilde@arhusgard.no