En økologisk kjøkkenhage i Kverndalen som alle kan bruke!

Tiltaket ble satt i gang for å skape liv i den stille delen av sentrum i form av en pop up kjøkkenhage. Her dyrkes flere sorter rips og solbær, urter, epler, plommer, grønnsaker og spiselige blomster i pallekarmer. Byrommet stilles til disposisjon til alle som ønsker å bruke det. Her kan alle gå på smaksslang!

Vi på Århus Gård står for det faglige opplegget og planting. Mat engasjerer og vi ønsker at dette skal være en møteplass for folk til å snakke sammen og dele kunnskap om bruk av mat. Mange som flytter i leilighet i byen, savner hagen sin og da er det fint å kunne bruke byrom til slikt. Andre jobber kanskje i nærheten og vil bruke kjøkkenhagen til å spise nistepakka. Her er det bord og benker, og mye godt å «krydre» matpakka med. Ta også med de minste til kjøkkenhagen i Kverndalen, plantene er merket med skilt, så her er det mye gøy å lære og å smake på!

Kjøkkenhagen gir innhold til bydelen, slik at folk velger å oppholde seg her. Jo flere folk, jo tryggere er det å være her. Kjøkkenhagen kan brukes til å bli kjent på tvers av alle de forskjellige menneskene og ressursene som er her. Tanken er at kjøkkenhagen først og fremst er for nærmiljøet. Kjøkkenet på Lie bydelshus og Blå Kors kan bruke den til matlaging og aktiviteter, men også barnehager, institusjoner eller andre som vil ha inspirasjon.

Velkommen til smaksslang i Kjøkkenhagen i Kverndalen! Du finner den rett bak parkeringa til Lietorvet, i Torggata 8.