Århus gård blomsterhage

Våre blomster

På Århus dyrker vi våre blomster på økologisk vis – på friland helt uten kjemiske sprøytemidler og med omsorg for alle insektene og naturen rundt oss. Våre spiselige blomster er dermed helt trygge å spise. Vi tilbyr blomster til bordpynt og spiselige blomster til å pynte maten til hverdags og til fest!
Det finnes mange ulike typer spiselige blomster i ulike farger, utseende og smak. Noen er søte, andre er syrlige, eller kan være krydret på smak. Hva med fargeglade vakre blomster som dekorasjon eller ingrediens i maten, eller til å pynte en dessert eller en kake? Mange av blomstene har smaker som er godt egnet til bruk i matlagingen, og flere av blomstene strutter av vitaminer og mineraler. Her kan prydverdi kombineres med nytteverdi.

Vi tilbyr esker med spiselige blomster i sesong som ringblomster, blomkarse, kornblomster, stemorsblomster, nellik og tagetes. De spiselige blomsterbukettene settes sammen av en miks av de blomstene som til enhver tid er best i sesong. Det kan være fennikel, ringblomster, bergmynte, nellik, georginer, hestemynte, dagliljer, salvie,  kronkrage eller prestekrage. Ta kontakt om du er ute etter en spesiell type spiselige blomst.

Bestille blomster eller spørsmål: hilde@arhusgard.no – 977 34 522
Blomsterbuketter kan bestilles tom onsdag hver uke og hentes på gården hver torsdag mellom kl. 16-18, fra august og til blomstersesongens slutt.
(er du på gården og ønsker blomster og jeg er der er det bare å ta kontakt)


Blomsterbuketter sesongen 2023

Ukens sesongbukett stor kr. 400,-
Blandet bukett med blomstene som er i sesong
Ukens sesongbukett liten kr. 250,-
Blandet bukett med blomstene som er i sesong

Ukens sesongbukett spiselige blomster kr. 350,-
Blandet bukett med spiselige blomster og urter i sesong
Eske med spiselige blomster kr. 200,-
En miks av spiselige blomster i eske – til pynt på mat, i salater, på desserter eller som kakepynt.

 

Blomsterabonnement 4 uker kr. 1300,-
Ukentlig stor sesongbukett i august eller september

Blomsterabonnement 8 uker kr. 2600,-
Ukentlig stor sesongbukett i august og september

 

Blomsterbøtte sesong kr. 1250,- Selvplukk i bøtte. Fyll opp en bøtte med sesongens blomster. Perfekt om du vil lage buketter og pynte selv til bryllup, konfirmasjon, hverdag eller fest! Ferdig høstet bøtte koster kr 100,- i tillegg. Bøtten består av ca. 70 blomsterstilker.

Sesongbuketter betyr at bukettene består av de blomstene som blomstrer i åkeren til enhver tid. Blomstene er dyrket økologisk, bukettene blir bundet med ferske blomster rett fra åkeren og har derfor god holdbarhet. Bukettene er frodige og naturlig satt sammen. Ta kontakt om du har spesielle ønsker.
Følg med i våre sosiale medier for nyheter og oppdateringer @aarhusgaard

hilde@arhusgard.no – 977 34 522

 

Oppbevaring – bruk – behandling av blomstene

  • For best smak på spiselige blomster bør griffelen og pollenbærerne i blomsten fjernes før bruk. Eller plukk av kronbladene og dryss over maten.
  • Spiselige blomster kan holde seg flere dager i kjøleskap hvis de blir oppbevart i begeret med litt fuktig papir i bunn.
  • Best mulig smak og tekstur får du ved bruk av helt ferske blomster.
  • Hvis de spiselige blomstene du har er blitt litt slappe, kan du legge dem flytende i iskaldt vann i noen minutter før bruk.
  • Husk at blomster er ferskvare og bør oppbevares så kjølig som mulig. Unngå å sette vasen et sted med mye direkte sollys. Skift gjerne vann hver dag og sett den ut på kvelden.

Viktig!
Husk at ikke alle blomster er spiselige. Du må kunne kjenne til hvilke blomster som er spiselige og hvilke som ikke er spiselige. Noen blomster likner veldig på hverandre, hvor den ene kan være spiselig og den andre er giftig. Er du i det minste tvil -ikke spis blomster før du rådfører deg med med en fagekspert.

kommer: Ukens sesongbukett plantearv kr. 350,-
Blandet bukett med blomster som er av bevaringsverdige blomstersorter i sesong)

På Århus er vi opptatt av å ta vare på gamle kulturarvsorter, dvs sorter av planter som er blitt dyrket i Norge eller Norden fra før 1950 og lenger tilbake. Det genetiske mangfoldet innen planter er en nødvendig og verdifull ressurs som det er viktig å bevare og utnytte på en bærekraftig måte. Derfor opparbeider vi et blomsterfelt med blomster som går under bevaringsverdige sorter – blomster fra bestemors eller kanskje oldefars hage. Dette er stauder og vil trenge litt tid på å etablere seg.